Feb 22, 2009

Cuti-Cuti Malaysia - Glory Beach Resort

Last 2 week, on the 9th of Feb till 13th of Feb me amik cuti panjang. Nak kena gi bank to full settled my 1st car loan and amik geran. Instead of 1 day, it has took 2 days. bayar kat lain, collect geran kat lain. Memula tot of balik kampung metua kat kedah, but then bila dah 2 day lost, we all juz decide to go to PD instead. kirer perancangan bidan terjun je la ni. Call office, mitak cik Ct kita booking kan Northport apartment kat Glory Beach Resort. Check in on Thursday, check out wud be Friday. On Saturday my darling hubby nak gi fishing to Yan Kedah. Glory.. here we come!


1 hr drove From Klang was like a breeze. We reached there by 12mid. Hubby kije petang tu and i oso had something attached, so we oni managed to kuar umah round 11 on tat Wednesday night. We bawak our maid this time around coz next week dia nak balik Indonesia oredi. Am so happy nak bawak Aidid mandi pool.. hehehe.. bondanya yg ske berendam sebenonye.


Reach there, check in then me and hubby keluar sekejap pi 7e to buy some food stuff. Aidid tinggal ngan bibik.. bila we all balik bilik dia tak tido pon lagi. dah pkul 2 dah tu. Dunno wut kept him awake... bila i dodoikan baru dia nak tito. The next day, the 3 of us overdose sapai kul 11 baru bangun ehheheh.. then bawak Aidid mandi pool. Ayahnda Aidid pon joen gak. Bukan senang nak ajak my darling hubby tu mandi pool. am glad tat dia nak joen us tis time around. Luckily weather pagi tu cantik, redup je... leka main kat pool. Aidid memang ske la sesangat mcm bondanya ni. Bought him new swim suit, sun glass and floter. He seems so excited dok dlm air.


Balik bilik, Aidid kinda exhausted. Susu terus tido. Nak tanak me terpaksa tinggal him wif bibik again and we went to the coffee house for lunch. The food? Ok la.. at RM25 for buffet, nothing much expected but satisfying. Naik bilik layan tido lagi la. Petang tu we all bawak Aidid and bibik ronda around PD town and beaches. Have our dinner at a stall near to the Teluk Kemang beach.

Tat nite, me and hubby enjoyed the peace and calm enviro of the beach. Only the 2 of us, snugly and cozyly. Since ada baby ni paham2 lah.. bukan slalu dpt spend some sweet moment together. Later on pekena teh tarik, layan evergreen kat coffee house near to the pool site. Tot of nak pi layan live band kat atas tapi tgk suasana mandom semacam je.. boring ah. kul 11 balik bilik la dah.. sian lak tinggal Aidid berdua wif bibik.

The next day, after mandi kat pool early morn, kemas2 checkout at 12. Aidid lepas mandi pool mesti tito. Sepanjang jalan balik dia lena tak hengat! syok sgt berendam agaknya.

Ok the next cuti-cuti Malaysia mungkin ke Melaka pulak. Hubby nak gi fishing competition so we all plan to check in somewhere nearby to Pantai Puteri. Tapi till today dok survey resort kat Tanjung Kling banyak fully booked oredi.

Ok. Layan!

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: