Apr 26, 2009

CREATIVE CORNER - BAKING MOMENTS

Yesterday, after 3 years me tak baked, me and my ofis mate Cik Siti Khairuliza pun dok menggaitaikan tangan nak test on cup cake. she came to my house at 10 to start with the session. 1st adunan plain sponge kek tak menjadi. tatau kat mane yg tak btoi nye tak. we continue ngan adunan coklat. menjadik la pulak. tapapetah.. padalah adunan sama je. but i suspect that 1st adunan tu terlebih cair.. might probably of the egg.
Kul 12 tghari sambil2 bakar cupcake, ditambah ngan perisa2 gossiping... (with my sister ler), main2 la ngan aising yg blom berkaler lagik. Luckily ada my sister. So dia tolong masak tat day. masak gulai lemak cendawan and jantung pisang wif udang, and ayam goreng rempah. Yummy, its my darling Shahrir nye fav tuh.
At 3 kami dah mula buat aising decoration on our cup cakes and cakes. berselepet merata2 aising hahaha.. seb baik ada bibik tukang cuci. Almaklumlah dah lama tak buat, rasa terurus sket. The hasil was not that bad bagi kami2 yg tak terlatih and belajar tanpa guru nih.. cheewahhh puji diri sendiri yerrr! hahahaha
Takmo cite banyak... ekceli takde mende sgt nak cite pun except umah yg bersepah2 tuh. Tadaaa.. inilah hasil keras tangan kami!
My keras tangan.......
This 2 i decorate it specially for my darling Shahrir stomach....
Dah lama dah tak open for business.. hahahaha.. bley jual lagi tak? So now... its open for order again!
Yang ni lak.. hasil keras tangan Cik Siti kita.. not too bad for 1st timer kan.... polish sket lagi.. konpom marbeles thaauuu!!!

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: