Apr 25, 2009

CUTI-CUTI M'SIA - KUALA TERENGGANU (Terengganu Equasterian Resort)

Aduyaii... lama tul me nak amik masa nak blog pasal trip ni. Dah tak ingat bangat pon itinery kat sana aritu. Trip ni on 12 March yg lepas, but now nak masuk May pun.... heheheh.. ekceli my thumb drive hilang so tak dpt nak bawak gambar gi blog kat opis. Blog kat umah ni bukan per.. tang nak upload gambo ni slow gilersss... Niway, me ekceli follow my darling hubby pegi sana. But dia dah sampai sana 3 days earlier sbb nak gi naik boat mancing kat laut. Unfortunately arus deras so he juz ended up gi candat sotong. Tapi alhamdulillah gak la.. banyak and besau2 la sotong. Goreng pon sodap! dapat la sedekah sownag sket bagi kat sedara mara.
Me and baby naik flight on Thursday nite, sampai sana disebabkan my darling masih atas boat mencandat, my old Uitm fren tolong amik me and darling Aidid kat Airport and send us to Terengganu Equestarian Resort. Pagi tu lebey kurang kul 7 pagi baru my hubby balik. dia dah check in kan barang kami dulu dah.Naik firelyz kat subang terminal 3. Duh.. sempit bangat, seb baik la Aidid tak meragam. boarded je dia trus tido. flight nak mendarat baru dia bangun. Seb baik la tambang murah (tak lah murah mana pun... murah lagi Air Asia), so begger cant be chooser la nyet. Tapi satu yg me btoi2 tabik spring, stewardess nye mmg bagus. 2 thumbs up. ramah dan helpfull sungguh. And we are allowed to boarded first. Walaupun tak selesa.. tapi kira ok la puas hati 45 perjalanan pon, so nothing much to complained except seat mmg sempit gila. lagi la pulak dok pangku Darling Aidid yg tido tuh. Sampai sana, my ol' fren Yus, class mate kat Uitm Dungun dulu amik me and kami gi makan. It was so touched to met an ol fren. kami borak tak hengat bila dah sampai dalam bilik. rasa mcm sebak je masa dia nak balik tu. Hiba beb! I miss my college years so much! Ok ok.. tak banyak cite yg outstanding, juz a normal trip bla bla bla.. round the town bla bla bla.. shopping bla bla bla... to the beach for photo shoot bla bla bla.. but hey.. Paddock Inn kat Terengganu Equestarian Resort tu selesa and murah tau. Mcm2 ektbt ada kat sana, from horse riding, to swimming, sport centre and mcm2 lah.

So now masa utk photo sharing...

1 comment:

  1. wah!!!..best nyerr... x pelawa pun pegi candat sotong....ke pulau kapas ker??..ada jumpa ker sotong gergasi???...:-)

    ReplyDelete

Nak joen gak: