May 3, 2009

CREATIVE CORNER - BUAH TANGAN PERKAHWINAN

Last week banyak tul wedding invitation. letih rasa dok pusing satu kampung. Tapi disebabkan tuntutan kemasyarakatan, me gagahkan diri gi.. walaupun cukup sekadar tunjuk2 muka je. Dah nak masuk 2nd month pregnancy ni, me dah mula rasa cepat letih, sakit2 badan, cepat mengantuk. Ditambah lak 7mths darling Aidid yang dah agak lasak tgh nak belajar memanjat. Seme benda nak dikejar dan dipanjatnye.. and he has started to crawl oredi thauuu! mak bangga nyahh! Ok ok, enuff bout Aidid, me sambung lik pasal wedding invitation tadi. One of the main wedding event yg me kena attend is my cousin nye wedding. My sister datang umah on tat saturday ajak gi sana mlm sabtu tu utk menyebuk2 kan diri... memula tu macam x larat je (malas pun yer)...
Pehtu pk ok 5-6 kali, ok ok pegi lah. Then petang tu gak, dok pk nak bawak pe ek gi sana? takkan tangan kosong je kot? masa tu dah kul 3 lebey, nak gi kul 8? tapi baru pk nak bawak mende. Then i've decided to bake some cuppycake.. immediately gi nearby store carik some bicarbonate soda and baking powder. Dalam tempuh yg singkat, baked and decorate, ini je lah hasil yg dapat dibuat.... in less than 3 hours..
hahaha.. dgn baru nak bancuh kek, bakar kek and nak kena sejukkan lagi before boleh hias. Alhamdulillah sempat siap dlm kul 7 ptg so sempat la me mandi and bersiap2 gi kenduri.
Malam tu, balik kenduri singgah umah my closest Aunt.. umah Ucu.. lepaking kat sana sampai kul 130 pagi.. huarrghhh.. ngantuk dah. Drive, send my sister balik umah my late father dulu and reached my Andalas home at 215 pagi... ngantuknyee!!!

2 comments:

  1. wah..wah...produktif sungguh...hehhehehe..tahniah ye...

    ReplyDelete
  2. Amin.. tenkiu! nak kejo ko.. tapi cam tak terkejo jer hahaha..

    ReplyDelete

Nak joen gak: