May 6, 2009

DARLING OF MY LIFE

As I look into you eyes
I know the reasons why
My life's worth a thousand skies
You're the simplest love I've known
And the purest one I'll own
Know you'll never be alone
My baby you
Are the reason I could fly
And 'cause of you
I don't have to wonder why
Baby you
There's no more just getting by
You're the reason I feel so alive

Thanks to GOD, syukur Alhamdulillah, Terima Kasih Ya-Allah diatas sebesar-besarnya anugerahmu keatas ku. Kehadiran my hubby in my life, then kedatangan my first son Aidid into our Love Life... Im' blessed, truly blessed! Tiada kata yang dpt menggambarkan how happy, how proud I am.. to be Shahrir's Wife and to be Aidid's Mother.

Who is my hubby? Nurun Shahrir bin Ramli.. seorang suami yang cukup penyabar dan penyayang. Walaupun diawal perkahwinan kami it was very hard for him to show all those fascinated attitude. Memula tu mmg very hard coz my hubby tak pandai nak tunjuk how passionate was him.
Mungkin juga dengan rasa keego-an dengan title suami yg baru diterimanya membuatkan ianya jadi kelihatan lebih sukar.
Tapi alhamdulillah dalam 2 tahun dia banyak berubah. Or maybe bukan berubah, but just me yang blom nampak lagi diawal perkahwinan dulu. Me ni tau-tau je lah, gelojoh, gelabah, kelam kabut and cepat sungguh nak melenting... huhuhuhhu...
My hubby cukup2 penyabar orangnya. Tak mudah melenting dan ringan tulang dirumah. Kadang2 me rasa he was offering more than I am. Walaupun me myself cepat sgt melenting and kuat membebel, my hubby dia je. kadang2 tu sikap diam tu lagi la yang buat me bertambah2 naik toncet.. tak patut kan? isk isk isk.. durhaka ke isteri abang ni? Thanks abang sbb muncul in my life and membawa perubahan besar.
He also jangan tak thauuu... lagi pandai masak dari i sendiri. Kadang2 tu (slalu gak la bila dia cuti), i balik kerja dah terhidang makanan atas meja. Bukan i yang ajak dia makan.. tapi dia yg ajak me makan. My darling shahrir tak lokek dengan tenaga nya bila kat rumah. Eventhough ada maid, dia lebih suka I masak sendiri or dia masakkan untuk I instead of maid yang masak. Itu yang untung nye our maid tuh.
Lagi satu yang me mmg tabik spring ngan my hubby ni, dia cukup teliti dan menjaga harta benda dia. Dia yang lebih mengingatkan i setiap perkara bila we'ol nak keluar berjalan ker, balik kampung ker or pergi bercuti. Dia lebih teliti dan teratur dari i sendiri thauu! hahahaha...
Dari pengalaman mengandungkan Aidid 9 bulan 10 hari, hinggalah habis pantang.. darling Shahrir even tolong mandikan myself, my baby and masakkan lauk pantang untuk I. Saat 2 bulan tu walaupun terasa perit, tapi bila diingatkan semula pengorbanan dia pada I.. membuatkan me rasa terharu sgt. Syukur sebesar2 nya syukur kepada Allah, kami dapat mengharungi 2 tahun pertama perkahwinan kami ini. Semoga hari-hari mendatang terus menjanjikan kekuatan bagi kami. Amin Ya Rabbal Alamin...

2 comments:

  1. touching plak bila baca..

    tsk.tsk.tsk..

    Happy anniversary & semoga kau terus bahagia ye. Amin.

    ReplyDelete
  2. Macih.. ko gak.. happily ever after.

    ReplyDelete

Nak joen gak: