Jun 2, 2009

Celebrating our 2nd Anniversary - 26 Mei 2009

Dah lama gak aku tak wrote up something kat sini ni. Lately ni badan letih @ malas la bangat. Nak melepasi my 4th month rasanya lammmbattt la sungguh masa berlalu. Bila dah beranak karang, cepat la pulak beso anak aku. Yelah.. pejam celik pejam celik (jangan pejam tak celik2 udah ler)... Darling Aidid dah pun 8 bulan steng. Dah merangkak dan berdiri. kadang2 tu dok berdiri kat couch, siap nak lepas tangan lagik.. aduh! serraaamm mak sakejap nyah! tergolek karang, berdontum lak pulak paler anak aku karang. Ok lah ekceli aku ni nak cite pasal my 2nd wedding anniversary ney. Tapi bila dah dpt angin merapik.. tahapehapetah aku cite!
Ekceli we has planned 2 mths back lagik nak gi cuti2 mesia kat Genting. Tapi disebabkan keadaan aku yang mabuk2 bayang ney, terpaksalah kami membatalkan percutian ituw. Cuti pun aku dah amik 2 hari dah 25th and 26th. Disebabkan tak dapat nak celeb kat Genting, so mak pon set mak nye own plan je la kat umah. My hubby kije pagi tu, dah aku pon cuti dok kat umah x g memana pon. Nak gi opis pun angin tengah tadak ney... hummm.. dlm boring2 tu aku pon wat plan utk specel dinner kat umah. Ala2 candle light dinner la ni kununnye. Aku call darling shahrir, suwoh dia balik awal. So kul 10 pagi tu aku dah start merangka2 mencari idea untuk menu mlm tu.. Chewahh! setting seme ala2 Candle Light Dinner gituwwww! Tapi takde bunga ngan candle lah.. hik hik hik!

My Menu
Appertiser - Prawn Salad
Soup - Mushroom Soup
Main Course - Black Pepper Steak with Mushroom Sauce
Dessert - Romance Cheese Cake


Aha!.. menu machiam kellasss gituw... akekekkekek... aku siap pesan hubby bila balik nanti jgn masuk dapur and terus mandi and pkai hensem2 thauu! He reached home at 8.30 dan mmg mematuhi arahan, terus gi mandi dan pkai ensem2. Muahh! i like!. Ok la tuww, encem kat mata aku pon orite lahhh...

Appetizer aku wat Prawn Salad je, cukup simple and nice. Few prawn, apples, celery, mayo, lemon juice and bit of salt and pepper to taste. Pehtu garnish glass wif daun salad, letak je mixs tadi and tambah hirisan capsicum merah bikin menarik sket. Hasilnyaa... darling hubby aku ske! yippeee!!

Pastu, Soup aku bli dlm tin je.. akekkekek... pastu ejas2 sket ngan parsley, daun bawang and extra mushroom. Tapi Garlic Bread tu aku buat sendiri tau!
Main course tu memula aku nak wat spaghetti, tapi pastu teingat lak darling shahrir dok sebut since last week nak makan steak. So aku pon bikin je la steak ni. Tapi spoiler sket tang sauce nye aku terlupa bli fresh milk. so texture dia kurang menarik lak. Niway, hubby aku blasah gak abes.. hahahah.. Beef is her fav.


Cuci molot ngan desert yg aku bli kat luar jer... akekekek.. memula tu aku nak buat senirik.. tapi ate too lazyyy to take my butt off the couch! kul 4 baru aku kuar gi market, mane la nak sempat! So aku beli je ler. Aku bikin cantik2 atas plate. cung tak! akekekekek.
4 courses ni je pun asben aku terkial2 dah bila dah sampai tang dessert.. dia kata perut sendat giler. Tapi aku forced gak dia abes kan akekekekek... kejam tul la bini Shahrir nih. Dalam sambil mamam tu sempat la amik2 gambo gituwww.

And to my suprise, tat nite after mamam, my hubby ckp... "Esok kita gi tgk wayang yer"... hohohoh.. mcm tak cayer je dia ajak ney. coz the first and last time aku bawak dia gi tgk movie, dia bantai tido dlm tuh. So this time dia lak offer, aku ape lagik... yipppeee!!! X-Men.. aku datanggg! Then on tat Tuesday we tgk Xmen and sambung trus pastu Night in the Museum 2... Best! Best! Best!

4 comments:

  1. hepi 2nd enibeseri! rajinnya hg masak no..aku nyer enibeseri lg 2 bln. tatau lg apa plan..

    ReplyDelete
  2. heeheh.. tenkiu! tenkiu! Aku mang rajennn.. wakakakkaka... cepat masa berlalu kan.

    ReplyDelete
  3. syok nya candle light kat umah aman gitu...

    eh tapi mana anak kau tak kacau ker?

    ReplyDelete
  4. Anak dok ngan bibik kat living room.. hehehehe.. dapur ngan living room aku separated by close door.

    ReplyDelete

Nak joen gak: