Jun 9, 2009

First Time Being Warded



Last month, 27th May my Darling Shahrir admitted to Arunamari Specialist. This was his first time kena dok dlm ward. ahahah.. kecian ada, funny pun ada coz my darling ni memang memang memang tak ske jupe doctor. Selagi dia leh tahan sakit, slagi tu la nak ditahannya. Dia ingat dia tu Volverine kot leh baik sendirik.. huh.. sungguh tak paham aku!
That day, at somewhere noon tetiba dia called mintak aku balik umah. Aku pun cargas la.. then tengok dia dok mengerekot kat couch. Sakit perut, ari2 and blakang badan. Sian ada geram pun ada coz puas la nak memujuk nak bawak dia gi klinik. Nak gak di tahan2 kannye sakit tu. Tunggu sakit kurang katenye.. aduuhhh.. dari kul 12 sampai kul 2 tgk cenggitu gak, aku paksa dia bangun masuk kete. Terus bawak gi opistal la, then diagnosed stone in a bladder. lama gak but checked, blood test, IVR and scan before naik ke ward.
At 630 baru me dpt balik umah, and terlena la sat kat sofa before terjaga kul 8mlm sesiap nak gi ward semula. Tapi ampeh tak ampeh nye my darling nih, bila kena cucuk merenyih2 sakit tapi bila dah ilang sakit, kul 830 tepon aku suwoh aku bawak wallet dia antar ke Mapley. Dahhhh sampai ke mamak dah. I tot mlm tu je la. Pastu pagi2 aku tepon dia dah gi bekpes dah kat Mapley gak. hahahah.. sabo je la!
Luckily 1 mlm je dok ward, kalu lama lagi kot nye, mau mamak tu tolong anta food kat dia tiap2 hari. Darling Shahrir kata nak balik, doc benarkan but must continue his medication till the next visit this 17 to ensure that stones tu betoi2 dah kuar kot urine dia. Me hoping the same, coz if not kena buat satu lagi rawatan masuk alat utk keluarkan that stone.. Owwwwcchhh!!!

3 comments:

  1. take care! kesian tengok pic hubby u!!!

    malam ni pakailah nurse outfit u know!!!

    hahhaa jk jk .. kacau u je.

    but lega dengar dia boleh balik.. kena op tak?

    ReplyDelete
  2. Aku tertinggal kapal ni. But still nak wish happy anniversary Maya. Ingatkan nak citer camna korang boleh couple....emmmm

    ReplyDelete
  3. Miu: Thanks... my nurse outfit dah 2size to small la.. lol. Luckily x kena op.

    Nomee: Thanks mie, nak tau camne kitowang kapel? ahak ahak ahak... fun and sweet exp la.

    ReplyDelete

Nak joen gak: