Nov 22, 2009

Jerung2 kat Pureen Warehouse Sale

Yesterday weekend yang agak memenatkan gak. Hari sabtu early morning dah mangun purposely nak gi Pureen Warehouse Sales. Luckily my along ada kat umah, leh tolong jaga Aidid. so we dont need to send him to Kindy. Kena gi awal sket kali ni, coz nak elak crowd kunun.
Elak kejadah mende, by 1015 we all reached there, orang dah sosak giler. So crowded. Once there, me and hubby split up. He went to baby's toiletteries and accessories area. Me lak immediately capai bakul gi clothings section.
Crowded as usual, gagahkan gak la menyelit dig for newborn baby's attire. Lucky gak la sampai awal coz jerung2 yang selfish and cam hamlau tak ramai lagi. Why i called them Jerung? Jerung tu kira cantik la sket munyiknye dari F*ga&*^lFdal&*%^l.. Hangit kalu diingatkan perangei selfish jerung2 ni. Orang lain pun nak shopping gak.. tapi disebabkan perangai Jerung2 ni, bikin hati orang len panas. Asal Pureen Staff tu bawak kuar new items je, depa dok serbu hangkut mana yg depa dapat capai masuk bakul masuk kotak depa..... depa dok cekau2 masuk dlm kotak semata2 sbb nak dok tepi and pilih satu2. Then yg datang for the same reason ni terkulat2 je la tgk belen2 yang tinggal. Yang elok yang baru seme jerung pakat hangkut. Tak malu betoi! So selfish!
Me myself mang hangin dengan depa ni... kalu tgh belek tetiba depa datang menyelit terus nak kedepan tu, me blah lah! dok situ pon wat sakit ati jer. Beh baik dok celah sama2 ngan yg nak membelek.. at least fair.. same2 la kita dig yer. Yang bestnye, siap ckp kuat2 sesame derang tu sambil diperhatikan orang2 keliling yg tgh nak bersopping ni gak. 'Amik je semua dulu, nanti kita pilih kat tepi".. hok alohhh.. tak malu tul ngan perangai buruk derang tu.
Seb baik la aku ni tak terpk nak snap gambo derang masa tu. Dah balik baru aku terpk. Elok nye hambik je gambo derang ni letak kat blog! so tat orang len tau le.. whose the Jerung i referred to here. hahaha.. tapi orang cenggini bukannye dulik pon!!!!
Niway, dlm dok hangin2 ni dapat la gak me sedozen gak baju cantik2 for our new-comer. And then later on kumpul balik wif my hubby yg dah penuh 2 kotak wif accessories and toilettories. All together habislah dekat 400.. but still rasa berbaloi for 6 mths stock.
Sorry la takde pics, bz sgt bersoping sampai terlupess nak snap any pic.

3 comments:

  1. Bila pulak ada warehouse sales ni? Kat mana? Selalu je aku terlepas.

    ReplyDelete
  2. Tu la.. kan i dah pesan, jual je lah beca you too... kurang2 pon bli la potong saga. lambattt!!!

    ReplyDelete
  3. pelik haku apsal blog aku takleh detect new n3 ko....

    aku dengar klu pegi warehouse memang kene buat camtu...ambik dulu pilih kemudian..hahahaha..

    aku tak penah lagi pegi warehouse sale cam nie..sebab selalu tertinggal keretapilah..

    ReplyDelete

Nak joen gak: