Dec 4, 2009

My Lovely Princess

Yesterday 1130am.. my beautiful lovely princess selamat dilahirkan healthily. Alhamdulillah semua nya selamat. Me tak sempat lagi nak snap any pic of her coz yesterday lak hp bat kong. So nanti if ada masa i will upload her picture. Kecik je 2.4 tapi tetaps sihat dan comei mcm bonda dia gak thauuu! ahahaha..
Me warded on Thursday evening. It was expected that it would be early this time. tapi tak sangka lak this early, cukup2 36wks 3dys kata doc. Express gituww. How it was happen? my expected due is on 30th Dec 09. Takpe lah janji baby sihat kan.
That Thurs me mcm biasa gi kije pastu dok stayback wif adik siti kat opis to settle few works. At the same time, our lovely AGMLA oso lik lmbt that day, so sempat la few things to be finalised that eve. Ntah camne dlm kul 6 me noticed that peyot ni makin kerap la mengerasnye... lama lak tu. makin lama makin kerap. Ikot gerak hati, me trus tinggalkan wasiat kat siti... kot2 terbersalin ahahaha.. segala yg atas meja seme noted sesiap kat dia. Pehtu cik siti anta gi hosp dlm kul 7 kot lebey kurang gitu. Kete tinggal kat opis jer.
Then sampai Hospital Bersalin Razif, my womb dah bukak 4cm. Expected mlm tu gak bersalin.. tapi after midnight cuma bukak 1cm jer and contraction kurang. So mlm tu kirer bersantai je la kat ward. The following day (yesterday) naik ke labor room at 7.30. but only at 830 doc pecahkan my water bath. Kul 9 mula contraction, kul 1030 sakit mula terasa and ape lagik at 11 process meneran pun bermula lah.. ahahaha.. hanya yg dah melalui je tau camne nikmatnya sakit bersalin nih. orang tak penah rasa takkan paham walau sekuman. percayalah!
By 1130 Alhamdulillah.. terhenti tangisan emak, disambut tangisan anak. Bila tgk je muka anak.. hilang segala sakit, hilang segala perit meneran tadi. Indah! tak gituw mak2 diluar sana? Indah kan saat tu. Maka dengan rasminya Aidid menjadi abang.
Dok sebut nama Aidid, yes I DID miss him so much since me admitted. Miss him so much..dari masuk ward sampai la disorong masuk ke labor room, hati teringat anak yg satu ni. Until yesterday evening my hubby bawak dia ke hosp. kita ni dok rindu kat dia, dia lak dok melasak main panjat sana sini tak dulik langsung kat bonda dia ni ha.. ahahah.. sabau je la!
Today, tadi doc dah mai checked and assured me tat i cud be discharged today. Alhamdulillah.. ni dok tgh tunggu my hubby mai la ni. Chau cendoolll!!!

4 comments:

  1. alhamdulillah...
    selamat dah..tahniah..
    jeles aku nie...hihihihi..stop dah ker lepas nie?...

    ReplyDelete
  2. Insyaallah stop... hehehehe.. aku nak amik early retirement scheme.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Minah oiiiiii! Enjoy your berpantang. Berpantang nya kat mana?

    ReplyDelete
  4. Aku la ni dah kat Andalas dah. seminggu je aritu kat sijangkang. Aku tak berpantang.. tapi bersilat. ahahaha.. Almaklumlah.. anak bujang baru nak berjalan ni ditambahkan lak dapat adik.. huhuhuh.. dia nye hangin satu badan mengalahkan yang baby.

    ReplyDelete

Nak joen gak: