Jan 1, 2010

2009 yang berlalu

Siyes beb smlm aku tak perasan pon it was the last day of 2009 until me received 1 wishful new year sms from my officemate (1 jer huhuhuh.. nmpak no lah kurang glamer). Kesibukan menguruskan anak-anak membuatkan aku terlupes ngan masa hari dan waktu yang berlalu. Alamak.. maternity leave pon dah abes sebulan la.. uhuk uhuk.

2009 has passed us.. dengan 1001 memory yang manis, masam, pahit, pedas, pedau and macam-macam. Well it wasnt a great year for me, but not so bad either... so-so gitew. Hopefully still cud remember most of it.

1. January started with new target to loose my maternity weight. But gi gym tapi tak menjadik pun. Balik gym melantak dulu sblm tido.. manenye berat nak turun.

2. Sambung lik my swimming lesson yang half way dulu sbb benti mengandung Aidid. Tapi half way gak coz mengandung Mya lak.. akekekek... swimming ni bley memudahkan nak mengandung kot. Dah 2 kali half way dah ni.. hopefully in 2010 i cud finished it... or at least re-enroll lagi skali.

3. Pregnancy test +ve on March and 9 stressful months. Dahlah mengandung, ditambahkan lagik stress2 yang tidak sepatutnya.

4. Finished my PQE-ADLM exam paper, tapi tak sempat gak nak wat thesis (lagik?). Bila la aku nak grad ney.

5. Well actually to be franked.. tahun yang banyak meluluhkan jantung hati pundi hempedu aku. kenapa? too personal to be shared.

6. Teringin nak beli laptop sendiri tapi tak terbeli2.. huhuhuh.. hubby dah 2nd laptop dah.

7. Kelahiran Nurun Aesha Jasmya pada 4/12 cukup membahagiakan dan mendamaikan. Sekurang2 nya mengubat luka sepanjang tahun.

8. To watch Aidid's milestones before my own eyes everyday. Now dia dah bertatih (jalan jatuh) and makin nakal since ada Mya. well buah hati pengarang jantung yg suke dengar bonda jadi tarzan.

9. I love my confinement period coz its giving me time to be wif my 2 kids everyday everytime they need me... (the way i need them) Well at least a yell away ahahaha..

10. Have started to pay-up my study loan.

12. Have settled 2 of my car loans... partially by my hubby. Thanks millions.

Itu la sebahagian yang aku leh ingat.. aku ni kena amik DHA banyak sket kot. Niway Happy New Year to u ols. Hopefully new year ni menjanjikan segala yg lebih baik dari taun lepas.

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: