Apr 23, 2010

My Sweet Little Tigger and Pooh

Sedar tak sedar, Mya is reaching 5th months and Aidid 1 yr 8 mths already. Time goes by.. so fast rasanya. My 2 beautiful kids pun dah bertambah lah kebijaksanaan and ke"Noti"an nye (rosak bahasa)... ahahaha.. Aidid sket punya rajin, bonda buat kerja kat dapur, dia pon nak buat kerja kat dapur.. tapi tgk lah hasil kerja dia...

Dalam 5lt mineral tu penuh dgn rice cereal dia, chopstick, forks and spoons and my decorations tools which kebetulan baru lepas basuh nak simpan, letak dulu atas meja dlm mixing bowl tu. nasib baik la bowl tu tak boleh masuk dlm botol tu.

Tu baru yang atas meja, belum lagi habis di tariknya sweep and penyodok satu rumah, tarik laundry pail ke depan tv, empty bin ke bilik.. huhuhu..  Sabau je lah..


Pastu bila Bonda dia tgh sibuk layan adik Mya, dia senyap2 wat kije yang ni pulak... 
Bila dah macam ni lah yang boleh bikin bonda naik antuuuu.... larrriiikkk! 
pastu tersedu2 tepon ayahnda dia la ni mengadu bonda jentik tangan..

 




 Mya pun tak kurang nye la nih.. tamo kalah dengan Aidid, kalau dah menangis selagi tak di angkat dia punya jerit satu block Andalas tu leh dengar pastu sampai hilang2 suara.. tapi bila kita mai angkat dudukkan dia, trus senyap. 

Lagi lak pulak kalau bagi layan katon kat tv.Badan montoks asik nak meniarap je but bila penat je mula lah meraung bergema satu kampung mintak orang angkat.. hohoho! budak bertuah.. alahai anak omakk!
And at his 4-mths susu pun dah bersulam nestum.. selagi tak dapat, selagi tu la mengamuk jerr.. pastu bila dah dapat, cam kata Umi nye lah (my sister).. terbuntang terkebil2 terus tido.. hahaha..

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: