Jun 24, 2010

Urghhh! I'am so annoyed and pissed off!


So bloody annoying! benda yang paling aku benci nak dengar sekarang ni, bukan setakat suara dia, bunyik tapak kasut dia yg kunun2 bz giler macam tikus kampung carik belacan tu pon aku benci nak dengar.

Patutlah duduk office sampai pukul 10  malam.. kerja orang semua dia nak buat. Paper aku semua dia nak buat balik.. bukan setakat correction, dia tukau the whole sentence, dia tukau structure, dia tukau mana titik nak letak.. dengan kata lain kije dia hari2 trashed out orang lain nye kije, and buat semula. Patutnya dia ni kena bagi kerani dok bawah bukan exec... yang angguk2 geleng, taip ape yg dia suruh taip tukar apa yg dia suruh tukar walaupun kali yg ke-20. Padahal yang dia dok tukar2 tu lepas 3 kali dah jadi output dia lah. So kiranya orang lain ni bodoh! dia sorang je pandai buat kije.
Kalau dah cenggitu, dah patutnya dia takyah delegate at first place, asked orang lain cari itu cari ini dptkan itu dan ini factual and figures. But in the end of the day, output dia jugak dia nak submit to bos atas dari input2 yang kuli2 pencacai ni kena dapatkan.  Orang lain buat kije sungguh2 pun ko sorang yg rasa bagus and ko sorang yg nak rebut credit. Dasar gila kuasa macam ni lah. eeeee.. marahnye! marahnye! 

Nak buat surat 1 page, 3 sentences pun nak ammend lapan ratus kali ker? gila ape ke? tekanan tul!

Bila tgh discussion ngan user ker, tenderer ke, mulalah dia nak interprem and nak tunjuk bagus. Raser macam nak pecahkan muka orang tu masa tu gak (ganas tak?). Tapi seb baik la kitowang ni masih ada courtesy, jaga air muka dia. 

Eee.. napelah dia jadi camni. Gen apa lah ada dlm badan dia ni. Menyusahkan and menyesakkan kepala. Eeee.. makin hari makin maaaalllaasss nak kije ngan dia.

3 comments:

  1. blogwalking
    silap pilih post
    kt cni xde makanan
    huhuhuhu
    kak jira kate leh makan nasik kt sini

    ReplyDelete
  2. kat sini pun ada sorang yang menjengkelkan..hahahah...aku panggil dia alien dr planet pluto..kihkihkih..

    ReplyDelete
  3. Cik teru@patungujan: ala ari ni jumaat la.. anta pisang kat masjid je.
    Fariza: yang ni bukan alien ja.. ini kulat air... memang mengjengkelkan.. wakakak..

    ReplyDelete

Nak joen gak: