Aug 4, 2010

Bila cerita anak orang.. teringat kat anak sendiri kan..



Tadi tenghari masa lunch kat cafeteria.. tetiba merajinkan diri baca paper pulak. Paper tu pulaknye tah bila datenye. Janjik baca gak kan.. tau la sesikit gossip ilmu dunia. Chewahh!

Masa tetengaah baca first news tu.."Haisshhh!!" pasal kes owng buang anak lagik lah. Tapi hamjadah ni ok sket la lagik sbb dia bukan buang kat tong sampai, instead kat tangga umah kedai. Tapi tetap hamjadah! 

Patu 2nd news pasal DO baru kena bunuh campak dlm perigi. Anak yg jumpa bila nampak kaki huhuhuh.. ngeri kan.

Then yang 3rd news ni... trus aku tutup sokkabo tu campak jejauhh "Haisshhhh.. chait chait chait!".. tang ni aku tak boleh tahan nak baca sampai habisss.. meeeemaannnggg terbayang kat anak sendiri. Pasal sowang ibu mengandung and her 2 years old baby boy melintas jalan kena langgar van.. uwaaa!!! anak dia tersepit antara van dengan pokok with perut terburai. Terbayang raut wajah anak sendiri dalam keadaan tu. Uwaaa lagikkk! tak kuhabiskan baca trus ku campak sokkabo tu ketepi. Haish haish haish.. Nauzubillah! Ya Allah kau lindungi lah aku dan keluarga ku dari malapetaka sebegitu. Dan kau cucurilah roh si mangsa kecil tadi. Amin.

1 comment:

Nak joen gak: