Aug 3, 2010

Kasih dan Kesian

Kowang tau tak hape yg aku tgh buat sekarang. Aku tau,  aku tau! kowang tak berminat nak tau.. tapi aku nak gitau gak.

Aku tengah nyanyikan serangkap lagu buat Anges... Amoi kat depan aku ni yg sedang hangat berchenta!

Aku sedang ingin bercinta karena, 
mungkin ada kamu disini aku ingin!


Tapi ape kejadahnya kena mengenanya lagu tu ngan title entry kat atas tu? Ntah aku pon tatau kaitannya. Ape saje lah ko ni Maya. haru-biru! Tapi menjak dua menjak ni aku mmg in the mood dok nak membuli orang! huarrggghhh! lari tajuk lagik. Iskk jahanam entry.

Ok ok back to the topic maya..
Since http://sweetoothy.blogspot.com dah up ni alhamdulillah tempahan pun bertambah2 (cheewahhh.. baru dpt 2 tempahan seminggu pun nak poyo riak!).  So aku yg sememangnya dah secara azalinya kelam kabut (bukan hidup yg kelam kabut, tapi.... aku yg kalut!) rasa cam tak terurus sket. Kesian kat Mr Darling  and anak2. Ate balik kije kul 7 baru dapat gi amik anak kat umah along, pastu selagi lum kul 9, selagi tu tak reti2 nak balik umah. 

Dah kul 930 sampai umah,  time tu lah nak buat susu anak, nak basuh pempes, nak tidokan anak (yang kompom 2 jam dodoi belum tentu tidur), nak basuh kain, nak lipat kain, kemas umah bagai, mane ler nak sempat (eceh alasan!). Bila anak2 dah tido barulah aku dapat nak execute kek2 order aku tu sambil tunggu Mr Hubby yang jarang dapat balik awal bila job banyak nak deliver. Kengkadang tu kalau dia dapat balik awal, awal la sket aku dapat masuk dapur buat kije kek. Kalu tak, tunggu la sampai anak tido (and slalunya aku yang tertido dulu huhuhuh).

Kadang2 tu selalu sebenonye, aku kesian gak kat Mr Hubby, kalau dia lik awal je dia la jadik mangsa kena uruskan anak2 (ye ke mangsa?... ok arr tu, kalau tak aku je manjang jadik mangsa dia). Patu lately aku rasa time ngan anak pun makin kurang. Isskkk.. lebih2 lak aku kan. Nasib baik lah ada Mr Hubby yang agak memahami kan. Tapi iskkk.. lagik la kesian kat dia bila dia balik lewat2 umah macam tongkang karam!

Tapi Alhamdulillah dia mmg so supportive. Cuma aku ler rasa kesian sgt kat kekasih2 aku ney. Aku ada ckp kat Mr Hubby to close 1 week each month from taking any orders. Tapi bila aku ckp, berkerut dahi dia.. pelik kan heehehehehe.. Dia ni sangat lah encourage aku buat kek sampai tak bagi aku close any week (ker dia ske sbb aku tak sempat nak membebel kat dia bila dia balik lmbat?). Duit keuntungan aku dapat pon dia tak pernah tanya or sebut apatah lagi mintak. Kengkadang tu dia tolong lagik aku gi bli stock barang pakai duit dia dan aku tak bayo balik pon hehehehe..

Dalam sebuknya aku dan sebuknya dia yang nak kena deliver job before Ramadhan... quality time pon dah agak kurang. Tapi takpe lah kot.. sok dia dah abis job, dia akan selalu ada kat rumah and akan kena menghadap mukanya hari2 sampai muntah.. muahahahaha..opppsss.. tu muntah ada makna tuh!

Last Saturday aku nye last class untuk wilton course 2. fuhh.. memang lega. coz slagi tak habis kelas tu, setiap malam aku main ngan icing and sugar flower. setiap malam tuhhh... sampai Mr Hubby nak service sistem pempaipan (ade ke perkataan ni) pun tak lepas. Last Sunday umah pakcik aku lak ade kenuri, kul 10 pagi Mr Hubby bisik2 kat telinga (cheeewahh romantik gituww)... "Sayang, Abang in the Honeymoon mood la. Tak gi bley tak?"... Terlopong tersenggeh terlopong tersenggeh jap aku sblm tembak jawapan. Takut tak cukup jitu, kecik ati pulak darling aku. Umah pakcik aku tu nak kena merewang. Kalu ku joenkan honeymoon mood darling aku tu, maunye kitowang datang time Ameenn terakhir imam tu karang la pulak.  Pastu sensiang hari nak service paip nih, anak2 camne? takkan nak blindfolded jer? iskk kesitu pulak aku ni...

dah lah.. sambung sok!

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: