Aug 12, 2010

Salam Untuk Kekasih


Dah agak bersawang dah sket rasanya blog aku ni tak hapdet masuk 2 minggu kot kan. Well!

Hari ni tah kenapa hati aku tetiba rasa sayu... and rindu pada somebody yg dah laaaaammmaaa hilang dari hidup aku. Siapa dia ekk? cinta pertama aku kah? tapi at first place.. cinta kah itu? 

Hati aku ni dari tadi dok terdengar2 lagu lama "Salam Untuk Kekasih" by Nadia. Why? lagu ni la yg tetiba mengimbas mengundang rasa semachamm jer kat dada ni. Kenapa ek? Bukan aku tak sayang hubby aku occay! Sayang bangat dehh!

Tapi im only human, flesh and blood i made.. so kenangan mengusik jiwa tetap ada. Tapi siapa dia?

Aku kenal dia masa first time kije kat JCM Pandamaran dulu. Satu section and satu shift. Hmmmm.... dan aku rasa aku pernah jatuh hati kat dia. Tapi sempat ke kitowang bercinta? entah.. aku pon sebenonye unsure. Bercinta ke aku dengan dia masa tu? Sbb aku ni memang bodoh. Tak pandai bercinta sangggatt lah masa tu.. sampai lah kami terpisah.

Tapi kenapa sekarang teringat? aku pon tak tau. Mungkin sbb dia manusia yang bergelar lelaki yg first time aku rasa aku jatuh chenta kot. Tapi dia tau ke yg aku betoi2 memang2 real2 j cinta kan dia masa tu? or dia sebenarnya main2 kan aku. Sbb after a month aku blah masuk Uitm, dia dah wif perempuan lain.Alasanya sbb aku langsung tak menghubungi dia. Tapi.. memang bodoh kan aku? Aku mmg tak contact dia pon. Kenapa? yang aku sendiri pon tatau kenapa...bodoh kan?

He such a nice guy. Yes, with me.. he such a lovely man. Kalau tak kenal dia mmg rasa nye seme orang menyumpah ngan lagak dia tuh. But he was not that when he with me.

Iskk dulik ahhh.. perasaan! benda dah berlalu dah laaaammmaaaa dah! Nape nak ingat2 balik!. Aku ni dah berlaki.. and bahagia dah pun hidup wif my darling's husband and my hunny's babies.

Tapi REALly! hati aku memang tersentuh sekarang ni. Tetiba aku teringat kat dia.. memory aku ni pun lak lah tetiba mcm perakam video purba, putarkan balik memory2 yg sebenonye banyak dah lupa. Tapi satu persatu aku teringat balik. Dari A to Z dude.Aku rasa untuk seketika aku macam seorang yg hilang ingatan baru nak pulih, baru dapat balik cantuman2 memori lama aku. Tapi satu benda yg aku tak dpt nak ingat... nama penuh dia. Aku boleh ingat nama singkat dia jer.. tapi despite of the returning memory.. aku tak mampu nak recalled back his full name. iskk.. apela!

Kat mana dia sekarang ek. Aku mang teringin sgt nak jumpa dia. Dah kawen ke? dah ada anak ke? ke dah Innalillah ker? Nauzubillah.

Bukan per.. just perasaan nak tau tu mengeget2.. bukan kerana cinta, tapi just kenangan mengusik jiwa.

Di Sebalik Kalbu
Yang Semakin Layu
Terbenam Rasa Rindu
Terkunci Suara Hati
Tiada Siapa Tahu

Dimanakah Kasih
Tak Seperti Dulu
Kata Kau Sayangkan Ku
Benarkah Itu

Walau Kehadiranku Hanyalah Sementara
Bukan Salahmu Sayang Kira Kau Jatuh Cinta
Akan ku Pergi Jauh Takkan Kembali
Salam Maaf Permisi
ku Undur Diri

Kini ku Bersara
Dengan Langkah Baru
Menyisi Luka Ini
Kekasih

Sekeras Aku
Terhiris Kerna Kamu

ku Tinggalkan Cinta
Kisah Yang Berlalu
Kisah Kenangan Kita
Hanya Kau Tahu

Walau Kehadiranmu Bagaikan Menghiasi
Bukan Caraku Sayang Harap Engkau Mengerti
Pemergianku ini Tak ku Relai
Salam Maaf Permisi
ku Undur Diri

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: