Sep 2, 2010

Apa itu PARAM!

Aku lapo.... (tetiba lak?)

Aku banyak utang nak buat entry sebebenonye nih. Terutamanya topik2 mengenai makan makan dan makan. Kerana sahayugianya orang2 seperti ku ni ape lagik yg kucarik (selepas pahalahhhh) dibulan puasa nih kalau bukan makan2 yang enak2 gitusss.

Yang pastinya Ramadhan ini bulan ini taun, aku gagal mengekalkan tradisi say no to PARAM! sbb taun ni hari2 kena fetch my kids and nak tanak kena lah berbuka puasa kat umah along huhuhuhu.. mane nak sempat balik masak dowh! Ate darling hubby pon asik graveyard ship nye lagik. Nak tanak juadah PARAM la ku jengah huhuhuh.

Apa itu PARAM. aku dulu pon tatau ape itu param. dulu memula bila baca blog orang sebut pegi param aku ingat kan.. oh mesti ada kedai runcit bernama Param yang berdekatan dirumahnya ituww. Tapi kalau dah seploh blog aku baca seme kata pegi param. Tang ni lah musykil aku. Akhirnya dah nak abis bulan puasa barulah aku berjaya mengenali siapa Param yang glamer ituw. huh.. sungguh tak jelita!

Param itu adalah Pasar Ramadhan! tapi aku Panggei Bazar Ramadhan, so BARAM lah bukan PARAM kan kan kan. Habis berbaram2 dah aku puasa taun ni thauu! sok sok lah cite.

Ekceli aku nak up entry pasal few more tmpt berbuka puasa yg dah ku and hubby jelajah taun ni as follow:-
a. De Palma Hotel Ampang
b. Bagan Seafood Port Klang (My Favorite)
c. Grand Blue Waves Hotel Shah Alam
d. Nyonya Kitchen Bayu Perdana Klang
e. Pick & Brew (malam ini! tungguuuuuu)

Tapi kemalasan yang sememangnya nama kedua ku ni sukar nak soh dok diam. Ok lah.. chow cendol!

2 comments:

  1. param...
    hehehehe..
    tak der pengalaman pun..

    jom join nak??
    http://adamhifdzan.blogspot.com/2010/09/adams-1st-besday-ga-by-zurazari.html

    ReplyDelete
  2. orite zura.. m coming!!! woot woot!

    ReplyDelete

Nak joen gak: