Sep 22, 2010

Nak marah ke tanak marah?

Tanak marah lah.. nak citer jer.

Ok ok I admit my mistake... aku tau aku buat silap and i was sorry for that occay!

Aku memula tadi cam nak marah.. tapi pk2 balik, ahh persetankan setan2 yang nak buat aku rasa marah tu. Benda kecik jer.

Citer nye cenggini. Semalam aku issue letter nak jomputang utk panggei selected company untuk tender syarikat lah. biaser la kan polisi2 gituww.. bukan pak polisi occay. pehtu leh terlupa laks nak letak tender briefing. ehehehehe.. otak udang kan.

Pastu user dept call pagi tadi remind aku pasal mene alah tu lah. So aku pun, send la notice for the briefing pada tenderers yang aku invite earlier tu. Bukan susah mana pun kan. 

Pastu makcik tu sowang tu punyalah berbalas2 email pasal policy pasal itu pasal ini pasal menatang tu menatang ni lah, kena wat camtu kena wat camni, jangan wat camtu jangan wat camni. Sakit lak hati aku baca. Siap cc kat bos pulak tuh. Dari aku humbly nye mengaku kesilapan, jadik panas lah hati ni. 

Then siap bagi email amaran lak.. tender for sekian2 jgn sain nama aku, kena guna nama bos beso aku and sign on behalf jer. menkarung jer minah nih, benda kecik pun nak kasi kecoh. Cam lurkharnut tul rasanya (alamak.. teraser marah balik laks hik hik hik). Macam la aku nih hadap sangat la sain2 segala jenis surat takde pekdah nih. Bukan aku dpt percent pon. Tak hadap occay!

Lagi pun biasa la make mistake ni seme time buat kije kan. yang takde mistake langsung ni slalunya yang tak buat kije. Normal lah... (bukan normala occay!) human error rite. keji sungguh. Lagi pun aku ni bukan nya jenis tak admit my own mistake. dah salah tu salah gak la. Aku wat camne skalipun aku dah terbuat mistake. Cam ko gak la.. ko pon ade wat salah. lagik la pulak mandatory mistakes yang owang bangang pun leh kata ko bodoh. Tapi ade aku kecoh!

Aku dah admit and dah buat benda yang sepatutnya pun. menda kecik je pulak tu. dah setel dah. pun. tapi dia bikin cam kesalahan tu kesalahan yang bley kirer hukum gantung lah or salah yang bley kena buang kije gituwww! kecoh kan. iskk aku pon dah jadik terkecoh macam dia dah nih. ta pepe tah.

Ate saje je hati ku dah agak panas, aku balas je lah dengan email yang agak memanaskan kembali. 
Aku kata dalam bahasa ingeris lah.. tapi kat sini aku terenselet dan bahasa kasar pasar kan untuk fariza. 

"Aku terima arahan ni daripada  En Sekian (bos paling besau) lahhh!!!!. So arahan sape yg aku nak hadap nih, arahan ko yang tahape2 tah tu or arahan bos beso?"

Tapi email aku pastinya lah dlm bahasa yang paling bersopan dan mengujakan lah. bukan ala2 bernafsu syaitan macam kat atas tu. Well bicos nak cc kat bos gak kan.

Nasib baiklah kesabaran ku sedang berada di tahap dewa sekarang ni.. maka aku masih mampu tersenyum dan berkata.." Sabar ye Sabariah".

2 comments:

  1. apasal nama aku terbabit sama..hahahhah.....jagalah standart aku ckit...

    ReplyDelete

Nak joen gak: