Oct 15, 2010

Bajet 2011 - Bukan senang nak puaskan hati semua orang...

Semalam.. masa aku dengar pembentangan bajet 2011...

ada yang aku paham..
ada yang aku kurang paham
ada yang aku tak paham langsung..

tapi..
hmmm...
Alhamdulillah..
hmmm..
Syukur..
hmmm..
bagus gak nih..
hmmm... ye ke?
hmmm..
*Senyum sorang2...

Tapi ape2 pun,
 langsung tak langsung.. yang benefit untuk aku.... Alhamdulillah..
yang tak benefit untuk aku.. mungkin benefit pada orang lain..

Cukai perkhidmatan naik 6%? hmmm.. kena kurangkan lah makan kat tempat2 yang kenakan service charge nampaknya lepas nih.

Cuti bersalin 90 hari? ahh.. aku bukan keje gomen, tapi tumpang gembira utk derang..
Tak dapat bonus tapi dapat bantuan kewangan kali kedua tahun ni.. tumpang syukur gak bagi pehak derang.

Mesti ustaz ustazah guru kafa, pak imam, tok batin dan seangkatan nya sengeh sampai ke telinga la nih

Astro kena cukai perkhidmatan? takpe ahh.. siaran pree masih ada..
Pas ni dah boleh fikir untuk ada rumah sendiri.. hmmmm..

aku masih bergumam da senyum sorang2 dalam angan2..

Dan yang pastinya.. aku terus mengingatkan diri sendiri... bukan mudah nak memuaskan hati semua orang....

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: