Oct 29, 2010

Dialah seperti anai-anai...lambat laut hancurlah hidupmu...


Kalau dah peminat.. mesti u'ols tau cebisan lagu sape kat atas tu kan. Sape lagi if not Malaysia's Papa Rock... the dearest Ramli Sarip.

Siyesly aku bukanlah die hard dia... but i really really really really really adore him.. kau tgk berapa kali aku repeat Really aku tuh. Charisma dia tuh buat aku melt down tiap kali aku dengar lagu dia berkumandang, Disebalik mata dia yang redup, dan gaya dia yang cukup sederhana and down to earth. 

Aku pun tak pernah terfikir ada akan ada seorang artis malaysia yang akan betul2 bertakhta di hati aku... well except Anuar Zain lah, tapi masa dia nyanyi lagu Ketulusan Hati huhuhuhu.

Ada satu hari tu aku terserempak in real with this Papa Rock... i was real tersentuh that time with no reason. Cam terpancar sungguh sifat kebapaan dan kesederhanaan dari riak wajah dia.  Lagu2 dia pulak yang banyak antaranya menyampai kan mesej2 ketuhanan and keagaamaan secara kiasan dan lirik2 yang halus.



Antara lagu yang sentiasa menyentuh hati aku setiap kali aku dengar, and lagu yang selalu gak bermain2 difikiran aku.....

BUKAN KERNA NAMA....

Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana dia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu

Dengarlah hai teman

Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan

Jangan kau dengar puisi dusta

Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini

Jangan kau alas hatimu itu

Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu 


No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: