Oct 19, 2010

The kids In the house!

Lama dah tak cer pasal milestones anak2 aku ek. 

Aidid walusual nya.. makin bijaakkkk sesangat. Lagi2 tang molot nye yang ala2 molot bonda dia gak. Bila aku marah dia, instead dia takot.. dia pi ulang balik ape yg aku cakap tu. Siap tanya spoloh kali lagi aku cakap ape. Tak termarah aku kau!  pasti dia wat muke sengeh dia ni pulakkk.. hampuunnn tak leh nak marah!



Koje nye menyelongkar jer.. habis display kabinet, pinggan mangkuk, goodies comei2  akudia buat main. Aku beli kan dia mainan.. tanak pulak dia main. semua dia lempaq kat luar pintu. Tercabar sungguh.. ahahaha! Nak marah lebih pun wat penat molot jer coz dia bukan paham pun. Kengkadang tu nak marah pun leh jadik gelak bila tgk muka sengeh dia and molot dia yang cukup lah sweet talk. Anak bujang aku tersangat sweet talk occayyy. Pandai bodek bila kena marah! jangan nanti dah besau dok mengayat pompuan udah ler, cam ayahnda dia dulu. Dulu laaa.. skang tidak lagi hhehehehehe... Naik tangga turun tangga dia lah hero nye. Mang dah lulus dah gosok gigi sendiri, siap gosok lidah lagi... tapi... asal masuk je bilik air.. tiap kali tu nak gosok gigi.. hoh!


Sianak dara ku Nurun Aesha Jasmya aka Mya pun tak kurang hebatnya. Mengikut jer kemana abang dia pergi dengan empat kaki tuh (merangkak). Boleh pakat2 masuk display cabinet sorang sblah tu. Barang dalam kabinet depa bawak kuar.. depa lak dok dalam tu jadik display. Tegak2 rambut aku dibuatnya. Suwoh tido sket punya sengsara,.. pastu tido cam ayam berak jer.. rasernya baru pas tidokan dia... tak sampai berapa minit aku ke dapur.. tetiba dia dah memanjat kaki aku macam Ju On gitu.




Anak dara ni bukan nye leh tengok benda berpunat.. handphone ker, remote ker, pusat aku pon dia nak tenyeh. haru.... 

Main ngan abang tanak kalah.. abang panjat meja, adik masuk bawah meja. abang main tangga, adik main ampai kain. Dah berapa kali dah 2 beradik ni aku tangkap tgh bergayut panjat cabinet buku. Tak padan ngan halus badan 10 bulan tuh.. bukan takat panjat sofa.. siap panjat sofanye armrest untuk ke sofa lagi satu, pastu tersangkut kat tengah2.. terjerit2 mintak tolong.

Paling latest skang ni dia dah amik alih jawatan lama Abang Aidid nya.. jadik townboard or Alam Flora pun yer gak. Seme benda dia jumpa dia nak kutip masuk dlm mulut.. huhuhuh...


And bila bonda korek mulut dia.. dengan gigi 5 batang tu..  sendiri mau ingatlah!

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: