Oct 13, 2010

Orang Gemuk Tak Boleh nak Lawa ke???

Malam tadi...

venue: Lady Finger Restaurant

To the waiter....
H:  Tomyam Campur,  Ayam Goreng Kunyit, Kailan Ikan Masin
M: Nasi Putih 2 ekk..

H dengan shocked and disapproved face...
H: Sayang makan? Nasi 2?
M: Erkk.. ye?
H: Sayang makan? (pitching tinggi sket with dahi berkerut?)
M: *angguk2..
H: Sayang makan????
M: Yerrr saya nak makan ok! *sambil pandang waiters and repeat my order. "Nasi Putih 2"

Waiter pun senyum dan blah.

M: Nape ckp macam tu skali depan waiter?
H: Ye la.. mane sayang boleh makan malam.
M: Saya nak makan lah. Saya tak makan lunch tadi and saya lapar... so? saya nak makan occay!
*in 15 min lepas dapat food my plate licin tak bersisa finished by me alone, which normally half will be eaten by him (Geram punya pasal. We tend to eat more bila stress kan?)

On another occassions...

H: Sayang dah out of shape! Diet lah.. cycling lah hilangkan selulit kat peha tu....bla bla bla...
.......................

M: Cantik baju orang tu kan. Teringin pakai macam tu.
H: Tak sesuai. Orang gemuk tak cantik. Orang gemuk bla bla bla bla...
.....................
M: Bang, cantik tak kebaya tu. Kalau sayang pakai cantik tak? Macam nak beli...
H: Tak. Badan sayang tak diciptakan untuk pakai kebaya.
M: Erk....

Summary.. Aku gemuk dan aku tak cantik dan aku tak boleh pakai kebaya.

Dem! Yerrrr! aku Sentapppp Occayyyy!!!!!!

Nota kaki ketuat: Aku cemburu bila tgk orang yg badan gebu2, berisi or gemuk tapi tak kekok / tetap confident / yakin dengan penampilan diri dia walau ape pun baju yang dipakai. Aku cemburu but bangga still dengan mereka2 ini occay! Luv U'ols!

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: