Nov 17, 2010

Cerita Kreatif Ben Ashaari: BLOGGER KERING IDEA ?




Kadangkalo ramai bertanyo.. diriku apo  kono??




 Aku keliru menjadi buntu, arah yang ingin ku tuju
Rasa resah ku kian celaru, tanpa ilham nak merapu...
tanpa idea nak buat entry baru
Kekanan kekiri kedepan kebelakang.. rak rak rum rak rak rum..
.


Mungkin aku patut biarkan je ayat-ayat cinta bercerita
bercerita tentang bulan tentang bintang....

bulan menyinari diangkasa, menembus kegelapan cuaca.
Oh! Kau memang macam bulan!



Tidakkkk.. kesyahduan pencinta yang agak berlebihan!


Argghhh otak dah benak! 


Makan dulu ah.
Oi! ko makan ke ko tido???

Ku cuba berkali-kali masih tak menjadi-jadi
Tapi ku tak patah hati, tiap kali gagal aku cuba lagi
Aku cuba lagi, aku cuba lagi...



Kamon! kamon! kamon!

Expecto patronum!


haisshhh... awat tadak idea gak terbit nih???
Dah sampai terkuntut dah aku spell.



Should try another spell kot??
(Hoh aku cakap bahasa keju lah.. syabbas inspektor sahab!)


Bertukar... bertukarrr... bertukarrr....


Whoa, oh, oh, sweet child o' mine!!!...
Whoa, oh, oh, oh, sweet love of mine!!!!...


Namun.....

Arrgghhhhhhhh! satu haram topik idea pun tak masuk. 
choi!

Chow ahh.. nak pi ngorat jap.

Hai! My name is Sam.. this is my father's card!

17 comments:

  1. nice..all the best..
    follower 21 here..

    ReplyDelete
  2. singgah2 cerita kreatif kekeringan idea....

    jemputlah singgah sini gak..Vote

    MR.IX


    http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/blogger-kering-idea-cerita-kreatif-ben.html

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan from hanizeyecandy
    http://haniz-eyecandy.blogspot.com

    good luck with the contest

    ReplyDelete
  4. gudluck

    http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

    ReplyDelete
  5. Mula2 cam jiwang je..tup2..lawak la plak...Ekekeke...Gud LUck!!

    ReplyDelete
  6. good luck!
    follower ke-27 kamu
    ^^

    ReplyDelete
  7. not bad.
    gudluck.
    jemput singgah ke blog yea..

    ReplyDelete
  8. aduihhh terharu sungguh hamba.. hangpa ramei2 mai datang singgah sini. Uisshhh! kembang kuncup kembang kuncup rasa hati nih sama cam idung ni gak thau!
    uishhh.. sila sila jemput jemput la makan.. tapau2 la bak mai apa yang patut. Maaf la ya ayaq tadak es.. peti es baru semalam cot memot tarik sebab lupa nak bayaq 5 bulan. Ayaq paneh je la no.
    Sila-sila.. mekasih la nok2 semua. Pas ni sblm balik kita kissing2 laga2 pipi sket no.. mane yg muhrim la. Yang jantan tak leh.. harammmm! So kita kenyit2 mata ja la no.

    ReplyDelete

Nak joen gak: