Nov 24, 2010

Dare to Blog (Cabaran Berblog 30 hari)

Dah lama aku nak mencabar diri aku. Gagah tak gagah nak berblog entry setiap hari. So maka dengan rasminya hari ni hari pertama aku akan mulakan cabaran aku ni. Sapa2 yang berminat silalah bercopy-paste, but jgn lupa link balik kat entry aku ni. After dah sudah, sudi-sudikanlah tinggalkan URL u'ols kat comment ntry aku so that nanti boleh lah tuan tanah melawat kawasan dan berfolo2.

Cabaran yang aku akan buat adalah mengikut2 hari2 berikut sepanjang 30 hari mendatang ni. And becoz ni cabaran pertama, aku akan lebih focus pada diri aku dan komuniti2 kecil disekeliling aku dulu. If ini Berjaya, mungkin nextime boleh explore kemungkinan2 yang lain.

•Hari 01- Siapa "AKU" dan 16 fakta menarik tentang "AKU"
•Hari 02- Cerita / Sejarah disebalik nama blog aku
•Hari 03- AKu benci diri aku bila….
•Hari 04- Aku sayang diri aku bila….
•Hari 05 Aku menyosal sangat…. Kalau lah! (tindakan yg aku tak boleh nak maafkan diri aku)
•Hari 06- Aku harap kau tak pernah muncul dlm hidup aku
•Hari 07- Aku teringin nak jadi… (Kisah fairy tale / superhero)
•Hari 08- Dia buat diri ku sgt berharga (siapa dia?)
•Hari 09- Dia buat aku rasa macam sampah bila.. (siapa dia?)
•Hari 10- Kalau ada peluang jadi orang lain dlm sehari.. aku nak jadi….
•Hari 11- Surat untuk seorang teman (yang aku marah/benci/suka/sayang) 

•Hari 12- Nicknames sepanjang hidup ku
•Hari 13- 5 favorite blog aku.. dan kenapa?
•Hari 14- Aku dan power brand slogan.. (e.g: Nike – Do it!)
•Hari 15- Apa yang nak aku tukar??
•Hari 16- Aku berbeza dari kamu, kamu dan kamu
•Hari 17 –Masa aku kecik dulu aku nak jadi… (cite-cite masa bebudak dulu)
•Hari 18- Surat untuk parent aku (mama and abah)
•Hari 19- Benda terbaik aku belajar akhir2 ni
•Hari 20- Aku rasa bahagia bila
•Hari 21- Nasihat terbaik aku nak share
•Hari 22- 10 perkara terbaik pernah terjadi dlm hidup aku
•Hari 23- 10 perkara less fortunate (buruk) pernah terjadi dlm hidup aku
•Hari 24- Kenangan terindah di bangku sekolah
•Hari 25- Satu patah perkataan paling sesuai menggambarkan diri aku
•Hari 26- 5 perkara yang aku rasa susah sangat
•Hari 27- Mood aku hari ini
•Hari 28- Aku bangga jadi diri aku
•Hari 29- Kenapa hari ni lebih baik dari semalam
•Hari 30- Kenapa aku masih kat sini

1 comment:

Nak joen gak: