Nov 2, 2010

wahai suami yg soleh...



(Entry ni bukan aku yang tulis. Aku copy paste and edit sket2 nak bagi nampak semenggah dok kat blog aku.  Aku tak kenal the writer and tidak dipengaruhi  oleh aku punya personal pendirian or apa2 unsur lain melainkan semata niat nak share je pun. So if sesapa nak claim ownership, silalah tinggalkan kat komen tu ek)


wahai suami yg soleh...

Jika seorang istri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi...
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Namun jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yg dulu, selamanya!

Seorang istri tidak akan menangis dgn mudah, kecuali di depan org yg sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah! 

Seorang istri tidak akan menangis dng mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,jika seorang istri pernah menangis krnmu,tolong pegang tangannya dng penuh pengertian. Karena dia adalah org yg akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terperuk terlalu dalam.

Wahai suami2, jika seorang istri menangis karenamu, tolong jng menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosak kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedlm matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Wahai suami yang solleh...

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: