Dec 5, 2010

Bila jawapannya tak tahu @ ntah

 

 

Aku kadang2 tak paham bila ada some peps suka lah sgt bagi jawapan tak tahu @ ntah bila orang bertanya. Padahal pertanyaan yang ditanya tu mmg mudah yang amat, tapi tak sampai sepersecond (ade ke?) terus aku dapat jawapan tak tahu lah @ ntah lah. haisshh!

Yes.. Am sort of pissed off if my short simple question was answered “Tak tahu” within millisecond the question asked.  If takat nak dengar jawapan tak tahu tu, beh baik aku tak yah tanya.

Its either, orang tu tak berfikir langsung.. or dia sebenonye tanak jawab soklan aku tuh.

Kalu soklan tu berbunyik, “siapakah parameswara?” or “berapa lama perjalanan menaiki kapal terbang dari bumi ke planet marikh?” tak ler aku hangin dengan jawapan ntah tu.

Ni soklan2 yang berbunyi seperti “bila nak ganti thumb drive aku yg hilang tu?” laju je jawab ntah. Padahal esok hari gaji. Secara ringkasnya, kalau tak leh beli thumbdriver berharga RM30 tu esok.. ko jawab je lah tak leh ganti bulan ni, insyaallah bulan depan. Tapi bila aku dpt jwapan ntah tu, munyik macam tak berminat jer nak ganti??? Kalu setakat nak dengar jawapan tak tahu, beh baik aku tak yah tanya trus.

2 comments:

  1. coz,, org2 sebegitu ade penyakit mim alif lam alif sin ketika itu,, untuk berfikir,, jawapan ntah,, merupakan jwpn yg singkat & mudah,, tak perlu mengambil mase yg lame..

    nway,, blog chantek and somel,, :) ana da follow,, do follow ana back ea if u like,, (^-^)

    ReplyDelete
  2. hye... dah follow, follow back ok... nice blog.. =)

    ReplyDelete

Nak joen gak: