Dec 3, 2010

Dare to Blog – Day 8 (Dia buat diriku sangat berharga)

 

Siapa lagi kalau bukan arwah abah tersayang En Mohd Ariffin bin Ahmad.

Dari kecik dia bukan lah jenis menatang anak bagai minyak yang penuh. Tentu sekali tidak memanjakan aku dengan kemewahan semua tu. Ye lah, abah bukan orang senang.

Walaupun kami bukan orang senang, kais hari ni untuk makan semalam… abah tak pernah meluakkan kasih sayang dia terhadap anak-anak. Anda demi anak2 dia memang tak pernah putus asa untuk mengembirakan kitorang sampai la ke hari-hari terakhirnya. Dia sanggup bersusah nak tengok aku belajar sampai ke U. Dia sanggup berpayah nak pastikan kakak aku dpt rawatan yang sewajarnya semasa kakak aku di sahkan menghidap brain tumor. He really sacrificed his world for his kids.

Yes, dari abah aku belajar kecekalan hidup, fight for what you believe in life, face your problem.. handled it with dignity and honor and jgn kacau hidup orang. And from my mom.. aku belajar jadi orang yg degil dan keras hati hahahaha.. siapa kata degil tak penting. Kau tak degil camne nak fight? orang yg keras hati je leh fight2 nih..eheheheh (boleh la belah!)

Moral yang abah aku tinggalkan.. diri aku ni sangat berharga pada dia.. so apa yang berharga pada dia berharga juga pada diri aku. Sebab tu aku ni berharga! hahahaha.. kowang kompom tak paham.

No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: