Dec 3, 2010

Segmen hujung minggu – Blog oh blog!

 

well broben lagik okeh!

 

Sesi menjawab soklan berbentuk essey.

Usia anda berblog. Oh beta berblog sejak 1210 sebelum masehi lagi. Secara lebih tepatnya ianya bermula pada 26.12.2007. Wah dah 3 taun ke usia blog aku. Siyes aku pun baru perasan.

Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog. Noboby, nobody but me… tapi dulu malas. Sebulan satu entry. Hujung taun ni je tetiba lak jadi rajin. Satu hari lebih dari satu entry. Mungkin sbb dah dpt rythm kot.

Perkara pertama yg timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog. Jangan marah ek, tak berniat nak curse sesapa pun.. tapi satu perkara pertama yg aku teringat bila dengar perkataan blog ialah “GOBLOK” atau secara komersial nya adalah “ GO BLOG”

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog emmm… errrkk… hurmmmm… isskkkk.. haissshhhh! ntah lah.. Dr Mahathir kot???

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT blog. huisshhhh… blog tu education dari planet2 alien of the universe tau. Baik ko start berjalan-blog so that ko tak lah bodoh sgt bila tetiba ko bangun pagi ko terlantar kat pluto. siyess, tak tipu punya!!

Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?

Oh sudah semestinya, cerita ceriti orang boleh jadik satu motivasi, mane yg leh pkai leh jadik panduan, yang tak leh pakai lak.. leh jadik bahan gelak harian. Laughter is the best medicine kan. Bankrupt la tokei apple. Blog aku gak jadik tempat luahan apa yg aku rasa, apa yg aku boleh kongsi sama2. Berkongsi pengalaman, perjalanan dan panduan. tak gitu?

chup.. nak kira perkataan jap.

Lom cukup.. baru 65 perkataan. Okeh sambung….

Selain dari tu, aku suka blogwalk untuk product review, shopper’s review and/or recommendation. Samade product ke, place to be visit ke, terutamanya review on hotel/resort/accommodation or event yg kadang2 tak leh dpt kat page lain.

Fuyyohhhhh.. cukup 100 perkataan dah!

Okeh broben esemen dah siap.

9 comments:

  1. Salam kenalan...jawab main2 jer..hahaha

    ReplyDelete
  2. Dulu aza pon mls update.
    Pena lebey kurang 6 bulan
    xupdate :P Well, hye!

    ReplyDelete
  3. hish: salam kenal hish!
    kuronofu: hi salam kenal gak namasusahnaksebut.
    Azza: Pas ni kena sama2 rajin to keep it up.

    ReplyDelete
  4. salam...

    dengan blog saya jumpa abg ben..


    -follow ur blog.....

    ReplyDelete
  5. huishh.. blog itu umpama planet:D
    ok.. salam ziarah :)

    ReplyDelete

Nak joen gak: