Dec 13, 2010

Typical Malay Male

Hohoho.. title entry tak bley blah dipagi hari.. bukan nak mencapub (mencapap) ok.

Aku just tak paham ler kenapa ada orang lelaki melayu (ramai ok!) yang beranggapan its OK, its not a big issue, its acceptable for them to cheat on their wife, but  so confident saying that a wife is prohibited, salah besar, tak boleh, kenot, not acceptable, its a big issue and NOT OK to cheat on her man, dengan alasan kerana perempuan tak leh kawen lebih dari satu. WTH?? 

Literally, its neither the man nor the wife are allowed to do such act for any reason whatsoever. Matlamat tak menghalalkan cara. Yes, lelaki boleh kawen 4, precisely... nikah sampai 4. If takat merendek kesana kemari dengan ngan perempuan lain yg bukan isteri, oh tak beza nya kau dengan seorang isteri yang dok merendek kesana kemari gak ngan lelaki lain yang bukan suaminya. 

Jawapan yang slalu aku terima bila aku ajukan soalan tu "takpe lelaki boleh kawen 4, perempuan tak leh"... sungguh la bijaksana kan. So sebab kau adalah lelaki kau tak berdosa ke bila commit  such act, tapi bila perempuan jadi berdosa besar  pulak ek?  

Yer aku tak pandai tapi aku tak takde la bodoh sangat untuk paham that both the husband and wife, telah berjaya melayakkan diri for free trip to Neraka if tak sempat tobat ok!

So typical, so lame... and such a stupid reason to believe.

nota tumit tinggi: Tiada kena mengena dengan kehidupan aku, tapi sekadar terpalit sedikit...



No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: