Jan 29, 2011

Sepintas Lalu - HCMC Vietnam Day 3

3rd day kat Ho Chi Minh City, aku masih keudara dari Sky Garden. Hari ni tak banyak aktiviti sgt. Woke up at 9am have my breakfast then layan tv sampai agak tengahari. Then we went downstairs to Kisses &
Roses Hair salon. For the cost of RM60 only.. diulangi.. RM60 ONLY ok.. i got  facial massage, cucumber mask, head massage, hand massages, hair cut and treatment from a professional hair designer that has won Loreal Expert Hair Award, which turn the be the salon owner rupenya. Kelasss gituwww! hensem and goges pulak tu.. ohhh.. kalau lah kat Klang can get such services for such a cheapest price, from such talented and goges hair dresser.. kompom takde shampoo kat bilik ayaq umah ahkak ler nampaknya. oh sungguh lah mimpi!

Then pastu kitowang lepaking je la sampai petang kat atas.. borak2 tentulah tak pernah habis. Well jarang jumpa ler katakan ngan kawan aku nih.. Ada la 5 taun kot.  Patu petang sket kitowang jalan2 carik dessert minum petang. After berpusing2 keliling carik port yang best, we finally end up berjalan dekat 30 min gak. Sebenonye more to sight-seeing around the area. Wut i admired most about this area is the art of the infrastructures. So unique and cantik. Each of it macam ada signature senirik. The array of shops mostly petite sizes yet the interior and exterior designnya memang unique dan ada kelas... kecik comei dan cantik. Mostly boutique style.

We finally lepaking nearly 2hrs kat some sort of dessert parlor named Snowee, depan international school. Nice place for hangout for sweet tooth. With arrays of mouth watering desert like cheese cakes, ice-creams, waffles,muffins and such... oh memang meliurkan.

Walkd back singgah few kedai kat bawah apartment ni to buy some shirt. then lepak je kat rumah afterward. Kunun nak gi hard rock pon tak gi. heheheh.. seshuweei la sangat ok.. malllassss!

Oh lupa nak cer.. kat vietnam ni, Teksi pon ada peraih tau. kelas kau! siap uniform ala-ala driver bas persiaran gituw. Siap pkai glove putih lagik. Malaysia nan ado!



No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: