Feb 24, 2011

Padang Bukit Tinggi Trip - Part I (The Arrival)

Introduction: MELONTAR = SHOPPING


Ok seperti yang telah dijanjikan, baru hari ni dpt melapangkan diri utk berblog pasal my recent trip (last week) to Padang/Bukit Tinggi Indonesia.

Actually that was my 2nd time, and kali ni bawak office fren seramai 9 orang all together. Baru 9 orang dah macam2 kejadian penik, kelam-kabut lucu yang terjadi sepanjang perjalanan kat sana.  Oh berpeluk ketiak ahkak membawa rombongan cikkiah pergi melontar (shopping) di bukit tinggi.. Sumpah aku tatau kowang seme memang hebattt bangat lontarannya!


Sebahagian dari kroni soping sampai lebam.


Flight pagitu pkul 740, tapi sampai nama kena announce kat loud speaker baru terkejar2 memasing nak check-in. Kau Lela.. boarding pass pon lupa nak check.. sket lagik ko kena tinggah pesawat!. ko m eraung la ye kat epot sorang2!

Dalam dok late check-in tu sblom naik plane... well.. photo shoot itu perlu occay!!!

Kau tgk senyum mak yang sampai ketelinga tuh? mak mmg ceria nok!

Lepas dok keliban kelibut tu.. flight bantai nye delay kat 3 jam.. oh tertekan! We arrived @ 11am local time. Dah pulak memacam hal kat epot nyer. Ngan flight itinery tah memana tah. Ngan aku nye kena masuk bilik kena interview nyer (oh mau berkenalan ya pak?).. pehtu kecoh sticker bag takde bagai. Bukan takde.. tapi officer lain gi amik sticker tag tu, pehtu officer lain lak yg dok check bagasi kami. Ya kabut sungguh deh! Tapi senyuman memasing tetapppp anggunnn dan ear-to-ear gak nok. eksited lah katakan. Tapi jgn tak picaya.. ada 5 hengget je dlm wallet aku tuh. Kalau dikira dalam rupiah 15 ribu gak tu.. wah lumayann!



 Sampai sana semua memang lapar hamat... so kueh yg disediakan oleh agent kami dlm bas.. sekejap je habis ku sebat. Masatu our guide Ucop Trek Trek cakap pe pon tak dengar dah. Yang aku tau.. aku memang lapo. Lepas makan.. dasar pemalas memang tido ler jawapnya! zzzzzzz... sementara bas membawa kami terus ke bukit tinggi untuk lunch and check-in hotel.


To be continue....







No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: