Feb 27, 2011

Padang Bukit Tinggi Trip - Part III (Le Tour)

This part, layan gambo je lah. Aku pun tak reti nak cer panjang.. Tapi semuanya Nyamannn sekali!



Owang len khuysuk bertanya soklan.. aku layan posingg! Aku reti beli dan pakai, so nak belajar menyulam itu adalah tidak.. oh!

Ini kat tmpat Hajah Rosmah. Dia buka kelas sulaman khas mesen manual mcm singer yg hitam tu. Yang pakai kayuh lagik. Sedangkan basikal pun malas ku kayuh.. apetah lagik mesen. Lupakan je lah..

Ni gambo sebelum persembahan kebudayaan kumpulan tahapekenamedah. Kitorang kan seme gila glemer.. so conquer pentas sebelum acara adalah harus.. bukannya sunat!

Si Milah dan Si Ujang ni berangan.. nikahnya bulan 7 nanti, tapi naik pelamin nye dah sudah. Kawen nye dah belum?

Lela bersedekah kat ikan2 kat bawah tempat kitowang lunch kat tetengah sawah padi. Lepas ikan2 ni kenyang.. kitowang pulak kenyamg makan derang.. Sadaqallahulazim!

Wah.. dulu aku gi 2008, istana Pagaruyung ni baru pas terbakar.. so padang jarak je. Now 2011 dah 95% siap. Later.. kena panah petir lagik... errrkkk???? Asik terbakar jer Istana ni.. ape punya saka tah. 


Bergambar bersama2 adik2 cun, pnari, pesilat dan peminat dari ranah minang.. kowang memang jambu. Nak bawak balik sket boleh??

Pasangan sporting imported khas dari India melalui kontena yang diturunkan di Northport.. Hampunnn!

Kan kan.. sporting kan! Evergreen gituwww.

Cun kan? Aku.. bukan air terjun tu lah.. haisshh!


Penat siot aku tgk kuda2 ni bawak kitorang.. dah la memasing sihat2 belaka. Tangan lak sarat selepas melontar kat Pasar Atas.

Saat aku teraser nak bersanding sekali lagi.. tapi partner tertinggal pulak di Malaya.

Pengantin tak boleh tahan gelak! yang ujung tuuuu.. sepanjang2 pkai baju tu dia tersengeh tergelak tersengeh tergelak.. terkonang semaso dulu ke Kak Shima????

See.. tgk muka dia tu.. kompom tgh layan memori dibawah bulan purnama. Sedih ye kakkk.. abang tak ikot.

Jgn tiru aksi ini dirumah.. sebab mak bedah sorang ni pun berangan je. Sependa pun mintak bibik jahitkan. Ada hati kau nak jahit sulam bagai.. kau sulam je la Abg ghost kat rumah.

Dedua pengantin lama.. berangan jerrr.. So jgn tiru kat rumah juga.

Nak tiru yang ni takpe.. wahahahah!

Serene kan.. oh! sejuk dan nyaman.. rasa cam nak... zzzzzz

Pancasitaram dari puncak gunung..

Jam Gadang

Rumah Dokumentasi.. kitorang datang time dah lepas operation hour.. Sesuka je gegar pagar suruh bukak. Nak masuk gak!


Ketiga2 nya adalah mak dara, dari kiri: Mama Ayu, Ibu Vogue, Bonda Bom.. wah wah wah.. kauuu!



Co-pilot!




Yang kanan dan kiri tu dah berlaki tapi memasing dah lupa diri.. yang kat tengah tu nak kawen bulan 7 ni.. tapi angan2 dia naik pelamin dari taun lepas.. wahahahahahamponn!


Aku lupa nama waterfall ni...tapi kalau rasa nak awet muda.. Terjunn!!! Kompom segala2nya terawet. Tapi kalu ada yang mengecut jgn salahkan ahkak ok!

Derang tak makan besi.. tu yang railway belanda ni tahan dok kat situ 350 tahun. Kalu kat Malaysia kompom dah rata.. or paling tidak, dah lama dah selamat kat Raju Besi Buruk.


Tu owner dah takde dah tu.. dulu tmpt makan. So sape berminat silalah gi beli cecepat.. So aku gi cuti kesana, aku leh  pow kowang makan pree. Boleh?


Oh sungguh la deli kalau kau dalam kuali!




1 comment:

  1. Salam pada Admin

    Mohon maaf saya iklan sikit di blog ini. Kami dari PT. MENARA HOLIDAY menawarkan pakej Percutian Bukittinggi – Padang. Banyak tempat-tempat indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami, karna dalam perjalanan tuan dan puan kami siapkan juga insurance untuk memberi kenyamanan dalam perjalanan tuan dan puan. Untuk info tempat-tempat lawatan dan haraga pakej sila contack kami
    Whatsapp : +6285658236999
    Email : menaraholiday88@gmail.com
    Facebook : https://www.facebook.com/menara.holiday.9 ( Menara Holiday )

    Insya allah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi.
    Jom datang Bukittinggi – Padang

    Trims
    Wassalam

    PT. Menara Holiday

    ReplyDelete

Nak joen gak: