Mar 1, 2011

Padang Bukit Tinggi Trip - Part IV (Shopping)


Bukit Tinggi memang shopping heaven for shopping especially hasil sulaman, especially kain sulam bukit tinggi (only in bukit tinggi Indo), oh so fofular. Macam2 jenis sulam ada.. sulam bayang, sulam suji, sulam ayak, sulam labuci, sulam mata jarum a.k.a sulam benang dan memacam lagik jenis sulam lah. Dari yang rege Rm28 hingga riban2 pun ada, semua ni bearing under Sulam Bukit Tinggi trademark. Kalu sulam bukit tinggi jahitnya kat Medan, sound tak logic la pulak.

Tak kusangka group ku bawa kali ni.. memang terbaeeekkk bab melontar (soping) nya! Muntah darah ahkak tgk luggage memasing masa nak balik.

Tak picaya??? hah! kau tengok jelah!


Ucok bro guide pon pucat sat tgk hasil tuaian kami

Sebahagian hasil tuaian


Tu yang bersepah2 tu hanyalah hand carried items

Ini sebahagian hasil tuaian

In hasil tuaian sebenar




No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: