Mar 7, 2011

Pertandingan Memancing - Bukan benci, cuma tak suka


Merujuk tajuk diatas (chewah).... aku ni selaku isteri seorang pemancing tegar huhuhuhu, memang tak berapa suka suami aku menyertai mana-mana pertandingan  memancing sekalipun. I dont mind for him to went for fishing trips berhari-hari than dia pergi pertandingan memancing. Takpe bang, gi la pat lima hari trip memancing ponnn.. sayang ok jer. 

Tapi kalu it was a fishing competition, wakaupun mulut tak larang, tapi sungguh hati ahkak tak suka. 

Why??

Sebab personally pada aku pertandingan memancing ni pun sebahagian dari bentuk perjudian. Yes, ok, anyway.. aku takde la nak kuar kan fatwa yg mengatakan pertandingan memancing tu haram. Tu bukan capacity aku, cuma secara personal nya conceptnya tak jauh berbeza dengan kita pegi beli nomoq eko, toto, damacai lotto sumer tu. With just small amount of investment, tenaga yg seciput kita mengharapkan pulangan yg besar.

Kalau kaki eko tu dok pacak nomot kat kedai, pehtu kulu kiliq kepit sok kabo hari2 semata2 nak tgk keputusan, or sekarang lebih maju.. nomot update thru sms je. Ape beza sgt nye ngan kaki pertandingan mancing lak, bayo registration utk sebatang joran then pacak joran memasing. Pehtu melanggut tunggu ikan pagut umpan. Pat-patnye, sape lekat dia punya. 

Ye la ye la..aku tau aku tau ramai tak setuju and tak puas hati ngan statement aku.


No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: