Apr 11, 2011

Bukan nak educate.. cuma nak INFORM!

Kadang2 tu susah nau la nak bercakap ngan orang yg dah terlebih pandai ni. Even benda yg dah betul pon boleh jadi tak betul bila dah dirasakan diri tu pandai sangat. Loteh ahkak nak melayannya. Seb baik la makan gaji. Kalau tak dah lama kau makan gigi.

Bila depa tanya, bukan lah kita nak educate them.. cuma kita nak inform perkara yg derang tak jelas dlm process yg dah in place for so long. Tapi end up kita pulak cam orang bodoh bila information kita yg according to the process is against what is in their mind. Hadoi-yai~

Aku tau aku tak perlu nak educate kau pon sbb kau sememangnya pandai. Tapi pandai pun tak semestinya betul. Dah tak betul tu aku bagitau je la tang mana yg kena ikot cara yg betol. Jangan la bila dah rasa pandai asik nak memandai2. Itu vongok namanya.


Eh termarah pulak tetengahari nih. Bancuh kopi ah!


1 comment:

  1. Ada petua kata, bodoh tak boleh diajar... pandai tak boleh diikut... sabar yeaaa :)

    ReplyDelete

Nak joen gak: