May 10, 2011

Kowang dah Kekah ke blom???

Kowang dah kekah kan anak kowang ke belum.. and kowang tu pon dah kekah kan diri senirik ke belum. Ni ha mudah dah dan murah...klik kat sini >>> EZ Qurban dan Akikah

Dah quite a while sebenarnya dengar pasal ni kat IKIM.fm. Tapi baru hari ni terpanggil nak google and usha the website.Consider murah la coz masa kekah anak akak dulu pon kambing seko dah RM750 gitu, but with EZ tu tgk kambing RM500 and lembu RM1,700+ je. Arwah abah masa kekah lembu adik beradik ahkak pon seko dah above RM2500 u noe!. Mungkin sbb lembu tu gebus sket kot. 

Anyway, skang ni dengan level of living yang banyak berubah, eventho bz cemana pon, sukar mcm mana pun jgn lupa Kekah tu kewajipan kita especially keatas anak2 tanggungan kita. Insyaallah berkat nya berlipat ganda. So jgn cari alasan utk tak menunaikan.. instead carilah jalan utk melaksanakan.. cheewahhh. Terima Kasih Ustazah!

yabedahbedusss...



No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: