May 14, 2011

Train Ride Klang-KLCentral-Klang.


Harini, ahkak with ma sis and oso Noris  a mother of 2 kids gak macam I, pi jenjalan carik pasal bawak anak2 utk experienced Komuter transit lah sangat. Saje je dah lama sgt teringin nak bawak anak2 rasa naik train. Dapat boarded dari Klang to KLCentral and return pon derang dah excited sgt dahhh...

Went out at around 11.30am and boarded on the train yg delay kat 20 minit gak lah from the given schedule. Dengan anak2 yg ala2 terover excited meredah train station tuh... kowang layan ler gambo2 yg aku sempat snap ni yer.

Ni salah sowang yg terover exited.. dpt naik train epi dia macam dpt tiket pree gi umrah.
Muka mya yg dah mula lemau after kat 30 min menunggu train tak muncul2


With the Umi

Mak2 orang pun layan kan jer...

Dah namanya Komuter, kalau tak delay memang SYABBAS INSPEKTOR SAHAB lah.. manjang nye delay. Bontot pun naik kematu menuggu train.



Eh kalau dah semua gambo derang .. mana muke ahkak? Eh ada.. walaupun I camerawomen nye, tapi gambar sendiri adalah harus ok!




Masa pegi tu train tak penuh, so sempat la camwhore kat dlm Komuter. The kids berlari2 bagai.. the maks pun suci2 lagik muka.

My along with Aidid and my lil' sis nye anak, Iris Helisa Zurin. Mama Iris kena tinggal sbb masih dalam pantang. Daddy Iris kena tinggal sebab kena jaga Mama dia la.
Noris, Mama to Dya and E-ca. Kurus kan kan kan... sangat! Kena amik VCO nih.


Me and my Mya miawwww... anak bapak, kalau tak senyum muka mang sempudal habis.
After have about 1hr 30 min gak la or lebih ride on Komuter Train, we reached there untuk sesi parking kat LeCucur untuk mentekedarah first. Wajib.. lapo! 3 of us with 5 small kids jer tuh pun dah hingaq lain macam. Dengan yang tanak makan lah, dengan Aidid yang manjang nak lari keluar lah.. Dengan yg menangis, yang nak minum sesaja, berebut sudu.... Cemragam! Seb baik la ada cousin ku kije kat situ. Kalau tak mesti dah kena halau keluar rasernya.

Nurun Aidid & Dya Qasrina (betui ke ahkak eja nama anak orang nih??)


Ini dah sampai KLCental. Sesi cari makan pulak.
Ini dah lepas makan.
Kata nak experienced naik train kan. Lepas makan balik lah. Layan train lagi skali. But this time around kacang dal pun jauh lebih cun dari ahkak ok! And so the rest... so definitely no pic. Tak sempat dah. 

The train was congested sgt sbb dah over the office hour. Umang ai siyes berpeluh ketiak aku beb. Jgn kata nak dapat duduk, nak masuk the train coach pun tak lepas. I just managed to stand at the space in front of the door in between 2 coaches. Kat situ pun berhimpit dah. Korang layan je lah bau masing2 dah masa tu. I was sweated like pig! ho ho ho..



Ni je gamaq yg sempat snap masa balik while standing in between 2 coaches. Aidid dah bersila kat bawah dah and dok begging me to open 1 choc box for him. Tapi bonda tak layannnn... bonda dah fenat lah, fenat lah..

Again for nearly 2 hrs train ride.. we reached home at around 4. 

Mission accomplished! phhheeewwww! 

Ok tunggu 4 taun lagik tau kalau nak mintak bonda bawak naik train sekali lagi. Tunggu komuter pkai double-coach.







No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: