Aug 7, 2012

Tak Wajib Pakai Tudung

Pakai tudung tu mmg tak wajib, tapi yang wajib adalah MENUTUP AURAT. samade guna tudung ke, kain sarung ke, Pasmina shawl ker, instant hijab ke, bungkus dgn kain 15 ela ke..ehhh.. ni da kain kapan.... dan macam mana la cara sekalipun keyword-nya adalah menutup aurat.

Lately ni selalu sgt tgk orang letak gambar perempuan bertudung  on top of sleeveless short dress, skinny thigh, Skinny Jeans dgn T-shirt pendek nampak G-String... 

pastu bila ada yg menegur, jawabnya "At least I pakai tudung, tak macam you/adik you/girlfren you etc"...... Afundek kan. Bila pulak kuarnya fatwa wajib pakai tudung tapi tutup aurat tak wajib??????

heh.. feeling2 ustajah la pulak pagi nih, dasar tak sedar diri. Ko tu bila nak pakai tudung, eh bila nak tutup aurat *insap*..




No comments:

Post a Comment

Nak joen gak: