Skip to main content

Posts

Showing posts from February 10, 2018

PERUNDING UNIT AMANAH: Kelebihan Menyimpan Wang

Rahsia menyimpan yang sebenarnya takde rahsia pon, cuma selalu yang berlaku kita tak bersedia nak mulakan, tak tahu dari mana nak mulakan.
EARN * SAVE * INVEST USAHA * SIMPAN * LABUR
Pernah tak kita rasa kita ni penat pegi balik keje, tapi in the end of the day macam apa pon tak tercapai. Duit habis buat belanja, tapi tak pernah rasa puas. Sebab apa? Sbb soping ni mmg seronok, tapi keseronokan dia sementara dan kita takkan berhenti buat perkara yang sama sbb tanak hilang keseronokan. Smpi kadang2 tu dah jadi kecanduan. Lagi la pulak zaman soping online ni oi.. kalau sehari tak menggetik lazada, lelong, 11street, mudah.my dan yg seangkatannya rasa menggeletar satu badan 😂😂😂. Mana barang keperluan, mana barang kehendak pok kita dah failed big time nak bezakan. Jgn terkejut... Itu biasa 😅.
Tapi seriously u need to stop that.. STOP NOW. benda pertama kena buat setiap kali dapat gaji, or dapat peruntukan dari suami.... asingkan!
Asingkan portion untuk Simpanan, Bayar Hutang dan settle…