Skip to main content

5 Ways To Stay Positive Through Life:-



(1) Remove the negative people from your life, or at least ignore them. 
(2) Stop saying “CAN’T’, “DON’T”,”WON’T” and other negative words.
(3) Keep Your Life Into Perspective. 
(4) Overcoming Hardships Raises Your Status Quo
(5) Don’t Worry – Be Happy


Comments

Popular posts from this blog

TIP MERANCANG KEWANGAN: Unit Amanah - Cabang simpanan/pelaburan mudah

Walaupun dizaman teknologi dimana semua informasi mudah dihujung jadi, tapi ternyata masih ramai lagi yg tidak tahu atau skeptikal bila perkataan PELABURAN disebut. Kenapa? "Aku takde duit la nak buat modal" "Susah la, tak pandai!" "Rumit lah, banyaknya nak fikir" "Ekonomi teruk, kompom rugi" "MLM ke?" "Ape tu? LABUR? nama kuih ke?" Bila sebut labur ramai lagi yg membayangkan kita kena keluarkan upfront modal yg besar dan risikonya sama ada untung besar atau rugi besar. Kalau anda masuk kategori yg muncul dengan soalan-soalan diatas, pastikan anda baca artikel ni sampai habis. Simpanan Pelaburan Unit Amanah Selain dari pelaburan Hartanah, Stock Trading, Simpanan ASB dan Emas, pelaburan Uni Amanah merupakan 1 lagi cabang mudah dan popular untuk mendapatkan pendapatan pasif jangka panjang dengan purata keuntungan simpanan antara 3%-13% setahun bergantung kepada portfolio dana yg kita pilih.  D

5 Steps to Healing Your Financial Regrets

Well, we all make money mistakes. And on top of our mistakes, we feel horrible about them. Do you struggle with being critical of yourself over a money mistake? Are you plagued with regret over what you did- or didn’t do? Do you keep thinking and thinking and thinking- swirling in a circle—wishing you’d done things differently? To compound our woes, we rarely talk about them. When we make relationship mistakes, we often hash over the “I can’t believe I did that”. But when it comes to money, we can be extremely self-critical—suffering pangs of regret and remorse- replaying our money mistakes over and over in our head– mostly in isolation. Here is how to heal. 1. Talk about it!  And name the regret.  We all know that speaking our truth heals, so get clear about the regret… and tell someone. Whom do you trust with your regret? Who would not judge you but would simply listen and love you anyways? Be specific about what you regret. “I regret incurring that RM23,000 i

TIP RANCANG KEWANGAN: 7 Sebab Kenapa Perlu Simpan Sebelum Belanja

(photo from Google) Kita selalu dengar, kerap sangat dgn pepatah "Save before you Spend", simpan sebelum berbelanja. Dan tentulah kita tahu itu memang cara terbaik dalam pengurusan kewangan. Tapi macam biasa, godaan kat luar tu bermacam-macam dan adalah penting untuk kita selalu ingatkan diri sendiri so that tak jauh menyasar dalam sedap berbelanja. Bila duit dalam tangan, semua benda jadi penting dan perlu. Tapi bila tak ada, tak pulak kita meroyan macam tu kan kan kan.Tabiat atau lebih sedapnya tebiat berbelanja melebihi keperluan ni bukan masalah 1 orang tapi ramai dalam masyarakat kita menghadapi masalah ni, especially bilamana kita hidup dizaman semuanya dihujung jari. (photo from Google) 7 SEBAB KENAPA KITA PERLU SIMPAN SEBELUM BELANJA Jom kita beri perhatian kepada 7 perkara dibawah, alasan-alasan kukuh kenapa kita kena lebihkan simpan sebelum belanja? 1. Jimat duit baik untuk kesihatan Duit memang tak boleh beli kesihatan, tapi kalau poket kita sihat