Skip to main content

Stop downplaying your awesomeness!

I found this very interesting:

You deserve better. You deserve a high paying job (or your own business). You deserve a dedicated significant other–one who comes home to you and only you. You deserve a best friend who cares about you, a good deal on your oil change, and a mother who doesn’t question every choice you make. 

However, you will only deserve these things once you make yourself worthy. You have to act the part. You have to stand up for yourself. You have to recognize your strengths and highlight them. If you don’t want to be treated like a hoochie don’t dress like one. If you’re tired of not being recognized at work, then type up a proposal highlighting your contributions along with your raise request and hand it in. 

Stop downplaying your awesomeness.



Read it more here!





Comments

Popular posts from this blog

TIP RANCANG KEWANGAN: 7 Sebab Kenapa Perlu Simpan Sebelum Belanja

Kita selalu dengar, kerap sangat dgn pepatah "Save before you Spend", simpan sebelum berbelanja. Dan tentulah kita tahu itu memang cara terbaik dalam pengurusan kewangan.
Tapi macam biasa, godaan kat luar tu bermacam-macam dan adalah penting untuk kita selalu ingatkan diri sendiri so that tak jauh menyasar dalam sedap berbelanja. Bila duit dalam tangan, semua benda jadi penting dan perlu. Tapi bila tak ada, tak pulak kita meroyan macam tu kan kan kan.Tabiat atau lebih sedapnya tebiat berbelanja melebihi keperluan ni bukan masalah 1 orang tapi ramai dalam masyarakat kita menghadapi masalah ni, especially bilamana kita hidup dizaman semuanya dihujung jari.
7 SEBAB KENAPA KITA PERLU SIMPAN SEBELUM BELANJA

Jom kita beri perhatian kepada 7 perkara dibawah, alasan-alasan kukuh kenapa kita kena lebihkan simpan sebelum belanja?

1. Jimat duit baik untuk kesihatan
Duit memang tak boleh beli kesihatan, tapi kalau poket kita sihat, kita dapat capai sesuatu yg dipanggil Financial Secur…

TIP MERANCANG KEWANGAN: Unit Amanah - Cabang simpanan/pelaburan mudah

Walaupun dizaman teknologi dimana semua informasi mudah dihujung jadi, tapi ternyata masih ramai lagi yg tidak tahu atau skeptikal bila perkataan PELABURAN disebut.
Kenapa? "Aku takde duit la nak buat modal" "Susah la, tak pandai!" "Rumit lah, banyaknya nak fikir" "Ekonomi teruk, kompom rugi" "MLM ke?" "Ape tu? LABUR? nama kuih ke?"
Bila sebut labur ramai lagi yg membayangkan kita kena keluarkan upfront modal yg besar dan risikonya sama ada untung besar atau rugi besar.
Kalau anda masuk kategori yg muncul dengan soalan-soalan diatas, pastikan anda baca artikel ni sampai habis.
Simpanan Pelaburan Unit Amanah
Selain dari pelaburan Hartanah, Stock Trading, Simpanan ASB dan Emas, pelaburan Uni Amanah merupakan 1 lagi cabang mudah dan popular untuk mendapatkan pendapatan pasif jangka panjang dengan purata keuntungan simpanan antara 3%-13% setahun bergantung kepada portfolio dana yg kita pilih. 
Dengan berbekalkan modal simpanan se…